dimarts, 28 d’abril del 2015

15 de 52, Burning Wheel, final de campanya

Arribem, amb el grup setmanal, a la sessió final de la campanya de Burning Wheel on hem salvat la vila de Sallent del Fall de l'apocalipsi diabòlic.

Data de la partida: 15 d'abril
Nombre de Jugadors: 3
Jo feia de: jugador

Comentaris:
Seguim amb la trama de suports religiosos, contrucció de defenses i preparatius per arribar al final de la campanya.
Podrem evitar l'apocalipsi a Sallent del Fall?
Vam començar la sessió jugant una escena molt de diplomàcia i negociació: la cimera amb els tres temples de la ciutat. Anem aconseguint informació de com Berard l'antic heroi local va véncer fa molt de temps. Sobretot descobrim que no es tracta tant d'un monstre sinó que lluitem contra els adoradors de Morahat, que volen viatjar al passat per donar pas al seu amo.
Fent ús dels nostres recursos (contactes amb el baró i el septarca) acabem de trobar la pista final: quelcom passa a l'illa de la torre abandonada.
Organitzem una ràtzia nocturna i enganxem a tres ciutadans malvats i traidors, que sota pressió confessen que la capitost de tot el complot és.... la dona del Baró!
La campanya acaba amb un Duel of Wits contra la baronessa que guanyem, pels pèls però guanyem.
Un bon final de campanya i, diria, un bon comiat al Burning Wheel de la nostra taula. És un gran joc, però potser per un grup que pugui invertir moltes hores per anar polint el coneixement del sistema.
També cal dir que cada vegada que hi juguem veig que per dissenyar una partida de Burning Wheel el DJ ha de mirar sempre i de forma constant la fitxa dels pjs. És a dir, que l'aventura no s'ha de construir sobre les idees del DJ sinó sobre les mecàniques que els jugadors incorporen a la seva fitxa (quines habilitats, trets trien, quines creences i instints redacte).