dilluns, 13 d’abril del 2015

13 de 52, Plenilunio...



La Setmana Santa inclou tot tipus de processons i penitències, com haver de provar jocs com aquest.... :-)

Data de la partida: 1 d'abril
Número de jugadors: 2
Jo feia de: jugadors

Comentaris
Diuen els experts que a Espanya estem vivint una Edad Daurada del Rol, només cal fer una volta per internet i veure com les editorials més importants avui dia (Holocubierta, Edge i Nosolorol) tenen un catàleg impressionant de jocs (això si, de molts només hi ha manual bàsic o manual i pantalla del director de joc) i la llista de jocs que volen treure en un futur proper és senzillament espectacular. Si a més hi sumes les editorials independents (Maqui, Conbarba) i microeditorials que estan sortint de sota les pedres (Epicismo i altres) podem dir que estem saturats.
Un mercat on hi ha manuals de 10€ a caixes de 45€ fins a manuals que ens diuen que valdran 99€!!!!!
Ha passat a la història aquella època que compraves manuals per donar suport a les editorials, a la indústria rolera espanyola. És insostenible.
Enmig d'aquest moment estem veient que comparteixen protagonisme els jocs traduits (Ars Magica, Pendragon, Dresden Files, Fate Básico, Atomic Robo )i dic només els que segueixo per què m'interessen)) amb jocs de producció nacional (Dreamriders, Cultos Innombrables, FX First Contact, Plenilunio...).
I què passa quan hi ha tanta producció? que el client pot ser més exigent. No només ens interessa un llibre maco, a tot color i ple de dibuixos. També ens interessa un sistema de joc compacte, provat i que funcioni mínimament. I un resultat final (el llibre) que combini una bona edició de continguts, una maquetació que ajudi, un bon índex....
I per mi Plenilunio no ho té. Un llibre molt maco, a tot color, ple d'il·lustracions de soft porn per a adolescents. Però no té índex, el sistema vol ser innovador i és poc clar. Els personatges són peces clau del futur de l'univers però això té poca trascendència a nivell mecànic. I de l'ambientació què us voleu que es digui... molt dibuix de noia mig nua amb posturetes eròtiques i poca cosa més...
Això si, no vam perdre la oportunitat de riure i gaudir del rolejar una estona!!!