dilluns, 9 de març del 2009

[BF - sessió 10] Això és jugar a Burning Wheel!

Als fòrums un troba moltes reflexions sobre els jocs de rol, en genèric o en concret. També passa al fòrum de BW. M'agrada passejar per aquests fòrums, però no sempre l'encerten, a vegades exageren. Amb el de BW he de dir que és el fòrum perfecte: tot el que s'hi explica ajuda, es tracta d'una comunitat oberta, pràctica, constructiva....

Per què dic això? per què a l'arribar a casa, després de la 10a sessió de BW em van venir al cap molts dels bons consells que havia vist al fòrum i com, al posar-los a la pràctica o al tenir-los presents, havien fet que la experiència de jugar a BW fos millor.... la crònica de la 10a sessió!

Tot va començar amb els preparatius: en comptes de preparar alguna aventura o escena en concret vaig preparar la meva eina de registre dels fets: la meva llibreta taronja. En la pàgina de la 10a sessió vaig fer-hi tres apartats:
  1. TEMES PREVISTOS: una pluja d'idees de possibles fets/escenes/aventures a partir de l'estat de la campanya, BITs dels personatges i temes que m'agradaria treure. 8 idees, cap de les quals va sortir durant la sessió. =)
  2. NOTES: un apartat amb temes pendents de revisar amb el grup. Temes de background i/o regles. Es tractava d'una sessió amb una importància "estratègica". S'incorporava un nou jugador, a qui calia donar un personatge (Luca o Ioseppe), es tancava el primer arc argumental (la obtenció d'un local per part de la banda), calia polir molts aspectes dels BITs i calia discutir quin tipus de màgia volíem a la campanya (fins l'aparició de Vínculus no havia calgut plantejar-s'ho).
  3. CRÒNICA DELS FETS: un apartat en blanc per registrar bé tot el que passés.

Vam començar la sessió discutint el tema de la màgia (al final vam decidir que la màgia és quelcom obscur, poc conegut i directament vinculat a la Corrupció). El nou jugador (l'Isbètrix) va decidir agafar en Ioseppe. Vam revisar BITs i vam començar a jugar (o ja estàvem jugant?).

L'encontre amb el Sr Dimecres (el cliffhanger de la darrera sessió) va ser resolt al pur estil del meu grup: caos total, risc de que la campanya es descontroli i al final resolució feliç. El Sr Dimecres al veure en Ioseppe es va posar furiós: pistoles, crits, en Valentino fent d'escut humà entre el seu germà desesperat i armat i el Sr Dimecres.... al final la Persuasió de la Martha va posar-ho tot a lloc. En Valentino renya als germans petits i se'n van a dormir.

A partir de l'endemà la banda comença a conèixer els nans del clan Harlamon: resulta que són un petit clan de perdedors, que volen introduir-se a la ciutat per recuperar la riquesa i esplendor de temps passats. El cap del clan, un guerrer vingut a menys i bebedor. La dona del cap: el verdader motor del clan. El fill: un jove ingenu que no ha pres consciència de la situació real. En Valentino contracta paletes i fusters (falla la tirada de Recursos però amb el Do de la Bondat del GM troba un constructor que treballa amb semirocs!) i la Martha aconsegueix negociar amb la Cristina (una madame d'Scurvytown) la cessió d'algunes noies. Per acabar de tancar temes el grup convida a en Finn a la inauguració.

Com que es va tancar el primer arc argumental vam fer una Votació de Trets: moment en què es revisa els trets de cada personatge i a través de discutir-ho i votar-ho tot el grup es donen i es treuen trets.
(aquest és un altre moment BRUTAL del sistema de BW, es veu ben bé com la roda gira i tot el sistema va guanyant sentit)

Trets guanyats (tothom proposa, cal unanimitat):
- Martha: Graceful (call-on d'habilitats socials que requereixen presència física), per haver desenvolupat constantment i de forma tenaç les seves relacions socials.
- Valentino: Paternalista (character), per la seva actitud de vetllar per tothom.
- Vínculus: Loyal (die trait: el pj pot afegir un Belief sobre la lleialtat que té a un altre personatge -> la família Cassano), per voler formar part de la banda.
- Ioseppe: Penedit (character), per la seva interpretació i resolució davant l'encontre amb el Sr. Dimecres.

Trets perduts (els trets només es perden a demanda del propi jugador o suggerència del GM):
- En Valentino ha perdut el tret Paranoic (ch)
- La Martha ha perdut Tolerant (ch)
- En Vínculus perd Extremadament respectuós als que són millors que un mateix (ch)

Al ser final d'arc argumental vam donar punts de Artha.
- La Martha va guanyar el punt de Persona per ser la LOCOMOTORA (havia vingut a totes les sessions i havia estat sempre molt activa).
- En Vínculus va guanyar el punt als MVP (jugador més valuós) (per la seva contribució, a través de la màgia, en la obtenció del local)

3 comentaris:

Quim ha dit...

- En Vínculus va guanyar el punt als MVP (jugador més valuós). (ara mateix no recordo el motiu concret....)

Si no recorda malament era "Per ajudar amb la màgia a obtenir el local".

CalaPopa ha dit...

M'he rellegit tota la crònica i és brutal! Crec però, que hem deixat molts temes solts que estaria bé treballar en el següent arc argumental, sempre que els pugem lligar als Bits del grup.

Menécrates ha dit...

Ei!

Estic totalment d'acord amb en CalaPopa!

Caldrà fer un cert repàs de temes pendents, pnjs que coneixem....

També comparteixo la idea que la campanya està (amb només 10 sessions i algunes d'elles molt curtetes) BRUTAL!