dimarts, 26 de juliol del 2011

Rampage X

El passat dijous vam haver d'improvisar una sessió de "reompliment" (fill-in), i res millor per fer-ho que utilitzar un joc que es pot imprimir en un sol full: Rampage X.

Tal com propugna el subtítol del joc, Rampage X és un joc sobre monstres gegants, herois delirants i ciutats inevitablement destruïdes!

El joc parteix d'una premissa prou simple: Personatges de tota mena i condició es transformen un herois ocasionals per salvar una ciutat assetjada per un enorme monstre!

Que entri el guionista de sèrie B, tenim ja els efectes especials de Gotzilla a punt? Som-hi!

El primer que vam fer va ser triar la ciutat. Com que la coneixem bé, vam triar Girona! Cosa que va resultar molt encertada per la vinculació emocional que hi ha entre els jugadors i els llocs i personatges que el monstre anava destruint, arribant a esdevenir-se situacions realment catàrtiques!

En un paper mida A5 i per torns vam escriure el nom de diferents llocs de la ciutat, fins a 7. En acabat l'Eudalt hi va fer uns dibuixets del lloc per què la cosa fos més visual. Aquí varem introduir una regla casolana en el joc: varem ubicar les "postals" dels llocs que havíem fet en una posició relativa en forma d'una mena de tauler de joc, tenint en compte la seva situació real. El personatges en el seu torn només poden desplaçar-se a una localització adjacent, llevat que no gastin una avantatge adequada relacionada amb el moviment. D'aquesta manera, mentre el monstre va saltant d'un lloc a l'altre de la ciutat també hi ha una sensació de persecució i posicionament estratègic dels personatges per atacar-lo.

El tauler de joc va quedar així:

Mapa de les "postals" de Girona

Una vegada definit el tauler de joc varem fer els personatges que serien els protagonistes de l'èpica lluita contra el monstre gegant que ataca Girona. Varem fer servir 2d4 (excepte l'Eudalt que es va arriscar i va fer servir 1d8) per crear les característiques. Amb les característiques apuntades cadascú va pensar un concepte de personatge i afegir 3 aspectes (ajudes fora de combat). Aquests són els PJ que van sortir:

Kaiko Takita (Turista japonès ninja)

Violència: 5
Resistència 5
Discreció 7
Persuasió 2
Buscar 5

- Trucs de ninja apunt.
- Expert en tecnologia.
- Honorable i disciplinat.

Atles (Estudiant cyborg)


Violència:8
Resistència6
Discreció4
Persuasió 2
Buscar2

- Alumne de batxillerat científic.
- Tímid i reservat.
- Afeccionat a l'astronomia.

Higgins Pi (Lladre de guant blanc)



Violència:3
Resistència4
Discreció 6
Persuasió4
Buscar 5

- Expert en infiltració.
- Magnum.
- Taxador d'objectes de valor.



El joc et posa en escena ràpidament. Un enorme monstre Chutulinià ataca la ciutat!!

Comença l'atac al Pont de Pedra

Mentre en Kaiko i l'Atles l'ataquen, en Higgins investiga sota el Pont de Pedra per veure d'on a sortit el monstre: un culte maligne a obert un Rifts i l'ha transportat a la ciutat!

Els atacs es succeïxen, l'Atles aconsegueix fer-li molt de mal amb atacs directes (Violència 8) mentre en Kaiko, havent descobert el punt feble del monstre: el foc, va buscar a correus l'arma definitiva i en Higgins persuadeix a unes noietes de les Alsines per què li facin d'escut humà.


El monstre es comença a veure acorrelat, malgrat ja ha destruït la Devesa, el Pont de Pedra, l'Estació de Renfe i el barri de Can Gibert de Pla. En aquells moments apareixen a la Devesa les forces vives de la ciutat, els exalcaldes Nadal i Pagans, juntament amb l'alcalde actual Mas, i la infame "doble T" gironina: Terribas i Terricabres!

De sobte, per defensar-se, el monstre escup uns ous que en caure a terra s'esberlen per deixar sortir les seves cries impies escampades per tota la ciutat:

El monstre escup als seus minions

Els herois fan mans i mànigues per destruir les cries del monstre però estan molt tocats i cauen moribunds esperant que algú els ajudi (regla casolana: veient que els PJ tenien molt poca persuasió o buscar per demanar ajuda, vam fer com al parxís, al cap de 5 torns moribund sense poder fer accions, el PJ es cura automàticament).

Una cria de monstre ataca a un Atles moribund sota l'atenta mirada del seu pare

Mentrestant, les cries del monstre s'han cruspit els polítics i la "doble T" distreu a una d'elles aplicant-li un debat d'epistemologia comparada. I el monstre salta fins al pirulí de Girona per fer-lo servir de punxó contra el barri de Vilaroja i l'ICRA (que resisteix inexplicablement).

Finalment, en Kaiko acaba amb la vida del monstre amb un atac espectacular, sense que aquest hagi pogut destruir complement la ciutat, i el trio d'herois tornen a les seves vides anònimes.

El Monstre des del Pirulí observa la matança i destrucció de les seves cries


Comentaris:

- Un gran joc per passar una tarda divertida que dóna allò que promet. Vam riure molt!
- Les regles són senzilles, però sòlides: no hi ha cap característica fútil, i l'ús del aspectes i dels avantatges és crucial per poder vèncer al monstre.
- L'afegitó de les regles casolanes comentades va ser un encert per donar una mica més de profunditat al joc i agilitzar-lo.

1 comentari:

Davader ha dit...

Wow! Mil gracias por jugarlo.

Me alegra comprobar que RAmpage X puede divertir tanto como os divertísteis vosotros.

Curiosamente, en este juego siempre suele haber ninjas extraños.