divendres, 28 de maig del 2010

de reputacions a campanyes...

Fa un temps tenia una reputació entre els meus jugadors habituals: canviar de joc massa sovint. Semblava que el grup no tenia temps a adaptar-se a un joc que ja proposava una novetat, ampliació o reglament diferent.

És per això que vaig començar a prendre notes de les sessions de joc, amb dates incloses, en una llibreta taronja que sempre m'acompanya quan dirigeixo. A més la proliferació de blogs i wikis també ajudava a registrar les històries que narravem i, al mateix temps, la cronologia dels fets.

Ahir, en un moment d'oci vaig dedicar-me a rastrejar les campanyes importants que he dirigit en els darrers temps.... aquí les teniu!

  1. del juliol del 2006 a finals de setembre del 2007 vam estar jugant la Dragonlance Rifts: una revisió sui generis de la campanya clàssica d'AD&D passada a l'ambientació, sistema i sensesentit de l'Obra Mestra de Kevin Siembieda. Una de les fases més creatives del meu currículum de director de joc. La campanya va acabar després de "4 temporades" amb un final cliffhanger espectacular.
  2. del gener a finals d'octubre del 2008 va ser el torn de Keep Flying! Una campanya comercial de GURPS Traveller Interestellar Wars molt inspirada en la sèrie Firefly. Una primera i interessant trobada amb un clàssic d'entre clàssics. Molts canvis en la composició del grup van acabar amb la finalització precipitada de la campanya... un destí similar al de la sèrie de televisió. Coincidència?
  3. A l'octubre del 2008 vam entrar en l'apassionant univers del Burning Wheel, amb una campanya familiar basada en una família de farsants (els Casanno) de la ciutat pirata de Freeport. Amb escenes impagables com la baralla entre germans desde la finestra de la casa o l'escena final amb traició a totes bandes dins la família. La campanya va acabar amb una escena memorable, això passava el juny del 2009.
  4. A l'agost del 2009 vam iniciar la segona campanya de Burning Wheel de la nostra història: Gel Ardent, de la que ja he parlat força en aquest blog. Després d'un trimestre complicat per a tots els companys del grup la remprenem la setmana vinent amb força, energia i ganes de donar-li un final digne.
A més entre aquestes campanyes hem tingut temps de jugar altres jocs com (no voldria oblidar-me'n de cap) Dark Heresy, Heroquest, In Spectres, 3:16 Carnage amongst the stars, Aventures de Màxima Audiència, Spirit of the Century, Warhammer Fantasy RPG, La Crida de Cthulhu, Cataus, GURPS Eberron, ....

Rellegeixo el post abans de publicar-lo i m'agrada. I més quan això implica un bon grapat d'hores al voltant d'una taula amb amics que comparteixen la passió pels jocs de rol....

Que rodin els daus!