dijous, 17 de desembre del 2009

Quants jugadors en un grup?

Personalment, m'agrada dirigir grups més grans. Per mi, la mida "perfecte" és entre 8 i 12 jugadors. Més enllà de dotze comença a ser poc manejable i el DJ ha de treballar les seves habilitats narratives, de ritme i dramàtiques per fer que TOTHOM es mantingui involucrat i entretingut. Inevitablement, alguna facció de jugadors rep menys atenció i moments per brillar que d'altres. Tanmateix, si l'aventura ha estat entretinguda, no els importa, sempre que hi hagi un moment per ells sols durant la partida de la propera setmana. Amb tot, estic avesat a dirigir a molta gent.

Durant els meus dies en el Detroit Gaming Center cada dissabte a la nit solia dirigir un grup de 26 persones (The Defilers) , amb algun afegit que podia incrementar aquest nombre fins a 32 (la qual cosa és gairebé impossible de dirigir, àdhuc per a una sola partida de combat i aventura èpica). No m'agrada arbitrar a més d'un màxim de 21 jugadors, i en prefereixo entre 8 i 14 pel meu nivell ideal de confort. I és molt important que el DJ es senti còmode.


- Kevin Siembieda. Game Master Guide.

3 comentaris:

Miquel ha dit...

Què fort. Costa fer-se'n una idea!

Quim ha dit...

En Kevin és així! :)

Menécrates ha dit...

Jo he dirigit grups grans i, si el joc no és cap cosa massa refinada (D&D i Rifts van de conya) el resultats són espaterrants!

Ara que m'he fet gran el destí més aviat em reserva grupets petitets...