dimarts, 18 d’agost del 2009

Skulduggery

El text amb què anunciava Simon Rogers (de Pelgranes Press) el proper joc de Robin D Laws:

SKULDUGGERY

El joc de rol dels Artificis Verbals i Sobtats Canvis del Destí
per Robin D. Laws
Uneix-te als teus amics per una sessió d'Intrigues, Traïció i Temptació

Necessita una pausa de quadres de cinc peus i els atacs d'oportunitat? Busques una alternativa quan la meitat del teu grupabandona la nau de la teva profunda saga de to super-seriós? No busquis més: Skulduggery, eljoc de rol hilarant de Pelgrane Press de fer fer coses els altres perquè estem segurs que ells planifiquen fer-ho amb vosaltres.

Skulduggery agilitza les aclamades normes bàsiques del Dying Earth RPG, que permet jugar jocs ràpids, provocatius i de fer-se a un mateix qualsevol ambientació. Ajustat per a sessions improvisades i one-shots, es pot ajustar per funcionament com a campanya si els jugadors ho demanen.

• La llengua és més tallant que l'espasa. Skulduggery fa la persuasió verbal tant emocionant i decisiva com el combat físic.
• Sempre hi ha una altra oportunitat. No t'agraden els resultats quan tires un dau? Skulduggery té un sistema de resolució dels conflictes que et permet tirar els daus de nou, si et pots permetre el luxe de pagar el preu ...
• Personatges creats en qüestió de minuts. El DJ té un munt de cartes. Els jugadors intercanvien durant uns minuts. Presto: personatges instantanis, a punt per jugar!
• L'astúcia guanya. El desplegament estratègic de fragments de diàleg recàrrega la teva reserva dels punts que necessites per tenir èxit.
• Creus que ho tens tot sota control? Just quan creuen que estan per davant, els personatges han de fer front als seus propis pitjors enemics, les temptacions que els porten de cap a la distracció i el càstig.

Skulduggery ve amb tot el que necessita per crear la seva pròpia ambientació i aventures.

Un cop llegit el document de playtest em sembla que la propaganda no és gens enganyosa. Uneix la versatilitat dels jocs de rol més tradicionals amb un disseny de regles i aventures que ho fa senzill de jugar, a l'estil de Montsegur.

El que em costa més és la dificultat que ha de representar per al DJ la preparació de noves aventures/settings.....

De moment això, a veure si el podem provar aviat i tinc més impressions per compartir!