dijous, 27 de novembre del 2014

Serendipity - una partida (o més) de Fate Accelerat homenatge a Firefly (la sèrie)


Em considero fan de poques sèries de TV, però si ho sóc d'alguna d'elles, la primera seria sempre Firefly.

Si l'heu vist i us ha agradat ja sabeu de què parlo. Si no l'has vist te la recomano, una sèrie de ciència ficció amb tocs western basada en una tripulació d'una nau model firefly que viatgen per l'espai fent negocis, salvant amics i lluitant per bones causes. Personatges molt divertits, trames curioses i un toc especial que no sabria com definir... molt rolera!


Ja he jugat partides inspirades més o menys directament en aquesta sèrie, i ara vull intentar tornar-ho a fer amb Fate Accelerat.

El Fate Accelerat és la primera versió del Fate Core que ens ha arribat en castellà. Es tracta d'una versió molt senzilla del Fate, pensada per preparar i jugar en molt poc temps.

La meva proposta és una partida de Fate Accelerat, amb algunes modificacions clarament inspirades en el Jadepunk, un altre joc que us recomano.

Les modificacions són dues.

1.- ESTILS per PROFESSIONS
El Fate Accelerat no té habilitats, en comptes d'habilitats el que saben fer els personatges ve definit pels seus Aspectes i pels Estils. Els Estils tenen valor numèric (del 0 al +3) i són sis: Cautelós, Furtiu, Enginyós, Ràpid, Cridaner i Vigorós. Aquesta aproximació és una mica massa "indie" per a la majoria de jugadors i no ajuda a fer-se una idea de què sap i què no sap fer el personatge.
A Jadepunk proposa transformar els sis Estils per sis Professions i això és el que he adaptat per a una ambientació de ciència ficció:
  • soldat / home d'armes
  • mercader / diplomat
  • erudit / científic
  • brivall / espavilat
  • pilot / conductor
  • enginyer / manetes
Les sis professions s'expliquen per si soles i, em sembla, ens donen prou marge per descriure tots els arquetips d'una aventura com la que volem proposar.

2.- SISTEMA DE CREACIÓ DE PROESES
Al Fate Accelerat una Proesa és un bonus de +2 a una tirada d'una Professió en una circumstància concreta (p.e. L'Idioma dels Motors, +2 a Enginyer quan tracto amb motors de naus).
A Jadepunk proposa un petit i simple sistema de construcció de Proeses que et permet tres tipus: Tècniques (que són com les Proeses estàndard de Fate), Objectes (que t'ajuden a descriure equip especial) i Aliats (amics, servents i contactes del personatge).

Amb aquestes dues modificacions del sistema ja ho tinc tot a punt per enlairar la nau... o no?

Em falta la tripulació!

Aquí la teniu: