dissabte, 27 de febrer del 2010

Un destí proper?




El projecte rolero d'un company m'ha permès conèixer el FATE RPG, un joc de rol amb llicència oberta que es deriva del famós FUDGE.

Es tracta d'un sistema de joc molt flexible, lleuger i que combina en adequades proporcions les parts més narratives amb les més sistemàtiques d
els jocs dels darrers anys. Podreu trobar molta informació al blog de la Frikoteca.

M'agrada. No té la complexitat de sistemes i subsistemes que tenen els jocs de Luke Crane (Burning Wheel i derivats) però si que permet crear aventures molt centrades en els personatges i els seus rerafons.



Dels jocs basats en FATE m'interessa particularment el DRESDEN FILES., basat en les novel.les de Jim Butcher protaghonitzades per un mag detectiu (Harry Dresden) en una Chicago on hi ha algun Vampir, mags,... i altres criatures sobrenaturals o amb poders paranormals.


La veritat és que m'agradaria trobar-hi un joc on poder construir les històries que el powergaming del Mundo Tinieblas no ens va deixar fer.... de moment encara no ha sortit. Al junt tindrem el preorder. De moment per fer boca m'ho comprat la primera novel.la de la sèrie que va traduir a l'espanyol La Factoría de Ideas....


2 comentaris:

CalaPopa ha dit...

També es pot fer un cop d'ull a la sèrie, la van cancel·lar, però per agafar idees segur que va bé.

Menécrates ha dit...

Vaig mirar algun capítol... no era espectacular.

La novel.la no està malament: una barreja entre gènere negre (detectiu narrant en primera persona) i fantasia moderna.

A veure...