dissabte, 30 de gener de 2010

Burning Wheel en 3 paràgrafs

En un fil del fòrum oficial de Burning Wheel, l'autor demanava als fans una descripció del joc en 3 paràgrafs.

Aquesta m'ha agradat tant que la tradueixo:

"Aquesta vegada és personal!"
Burning Wheel va sobre jugar a allò que t'interessa. Es tracta de vincular el teu personatge al seu món. No ets un simple Joan Aventurer que busca tresor, ara ets un revolucionari buscant un aixecament popular, ets una filla que busca als seus pares perduts, ets l'home de confiança del rei que lluita contra un culte secret. El joc va d'allò que tu vols que passi. No hi ha aventures prefabricades que forcen la presència del persoantge en la trama, tampoc hi ha libres plens d'informació sobre l'ambientació que mai usaràs o que t'obliguen a acceptar. Amb Burning Wheel tu construeixes la teva diversió.

"Et pensaves que seria tant fàcil?"
Burning Wheel t'ofereix allò que tu vols, però això no vol dir que t'ho lliuri embolicadet i amb una llaçada a sobre com un regal. Tens que lluitar per allò que creus, ja sigui una revolució, l'encontre amb els teus pares o la justícia del rei. Sempre hi haurà reptes en el camí. Pot semblar senzill, però amb Burning Wheel, els errors alimenten les complicacions i, sàpigues, que tard o d'hora fallaràs... però els errors no acaben amb la història sinó que fan que segueixi endavant, però cap a una altra direcció on t'esperen nous reptes. Segur que aconsegueixes allò que vols, si lluites dur.

"Fins on estàs disposat a arribar?"
Burning Wheel tracta de fer-se les preguntes difícils i de prendre les decisions complicades. Començaràs una revolució sabent que això et pot dur a la guillotina? Traïràs als teus amics si això fa que et trobis amb els teus pares? Deixaràs el càrrec i la feina si aquesta és la única manera de contactar amb el culte? Ho faràs? Burning Wheel és una prova de foc i, decideixis el que decideixis, el món de Burning Wheel es transformarà amb les teves decisions. Tu decideixes i guanyes les recompenses, però també assumeixes les conseqüències. No hi ha sistema d'aliniament a Burning Wheel. Tot el que et guia són les teves creences, el mandat de lluitar per elles i la resposta a "Fins on estàs disposat a arribar?".

1 comentari:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog
salutacions des de Reus