dijous, 9 d’abril del 2015

11 de 52, Steam States amb el sistema Mistborn, steampunk a un far west ple de màgia....



Una partida per provar un nou sistema, amb pocs i coneguts jugadors.

Data de la partida: 14 de març – Tast de Rol
Nombre de jugadors: 
Jo feia de: Director de Joc


Comentaris:
La partida que vaig dirigir la tarda del 5è Tast de Rol va ser un d’aquests experiments que a mi m’agrada fer. Vaig agafar l’ambientació d’Steam States, una de les darreres novetats de Edge. De tot el material que proposen vaig optar per dirigir una adaptació de la partida d’iniciació que anava amb la pantalla del joc. Vaig haver de fer algunes modificacions a l’aventura per varis motius: primer per poder jugar-la amb una sola sessió; segon per què hi havia aspectes que no trobava interessants; i tercer, però més important, per què ja l’havia jugat un dels jugadors que tenia a la taula!
Aquesta vegada, però, no tenia ganes de jugar-la amb el sistema original del joc, que em sembla una mica insípid, sinó amb una de les meves darreres adquisicions: Mistborn The Adventure Game, en concret amb el suplement Alloy of Law, que també té un to clarament western que encaixa a la perfecció amb l’ambientació d’Steam States.
El resultat va ser prou satisfactori. El sistema és de caràcter narratiu, però sense fer-se massa abstracte ni confós. L’aventura, tot i que lineal, es va desenvolupar amb prou gràcia per què els tres juigadors en gaudissin. Una bona partida i potser haurem d’explorar més a fons aquest sistema…