dimarts, 8 de desembre del 2020

Entre Aventures, regles casolanes per a Warhammer 4a edició



Darrerament el Warhammer 4a edició de Devir és el meu joc de fantasia de capçalera. És un joc al que vaig jugar intensament a la primera edició, vam participar al playtest de la 2a edició (tot i que el vam jugar poc, un cop va sortir) i ara amb la 4a m'he tret l'espina que tenia clavada.

Per mi, aquesta 4a edició m'arriba en un moment ideal: l'ambientació m'encanta, sempre ja sigut de les meves preferides; les noves regles donen al joc més complexitat, però a la taula aguanta molt i molt bé; i (molt important) la edició i els materials que treuen la gent de Cubicle 7 són espectaculars!

No només reediten la campanya imperial amb un format molt ben ideat (1 manual de campanya, amb la reedició de l'aventura originar poc retocada, i 1 manual company, ple fins al capdemunt de noves regles, ambientació, PNJs, localitzacions, aventures i llavors d'aventures), i no s'han quedat amb la CAmpanya Imperial i prou: una caixa d'iniciació que és un sandbox urbà espectacular (al nivell del manual de Middenheim de la 1era edició), manuals de petites aventures, una mini-campanya molt política-diplomàtica... i el que vindrà!

Això ha fet que, poc a poc, m'he anat empapant de tot el que han tret i del que, com sempre ha passat amb Warhammer, crea la comunitat. Dins aquesta comunitat destaca en Ben Scerri (@Ben_Scerri a Twitter), que té manuals casolans espectaculars a la seva web. Entre ells hi ha un document que refà les regles de successos i millores durant el temps que passa entre aventures. Les regles que hi ha al manual són bones, però són de difícil aplicació en campanyes on els entretemps són curts (una setmana de viatge). Les regles de'n Ben crec que ho milloren.

Total, que les he traduït i les podreu trobar AQUÍ

Que us aprofitin!

1 comentari:

Unknown ha dit...

La web és tremenda!!!
Quin batibull en Ben!