divendres, 6 de març del 2015

8 de 52, Steam States: maco per fora, lleig per dins


En el marc de l'activitat Menú de Lletres: el Retrofuturisme de les Biblioteques de Girona vam organitzar una partida de l'Steam States d'Edge
Data de la partida: 5 de març de 2015

Jo feia de: Director de joc
Número de jugadors:2
Aventura: les Arenes del Cristall Blau, aventura que ve amb la pantalla del joc

Comentaris
Aquesta va ser una partida extranya. Aplaçada per què no teníem prou inscrits, quan la vam acabar fent tampoc vam ser gaires... 2 jugadors.
Això si, vam poder veure de què anava i com funcionava l'Steam States.
Aquest és un joc acabat de sortir del forn, però amb un bagatge espectacular: els seus autors fa més de 15 anys que hi treballen. Un joc de producció nacional que ens presenta un món steampunk amb tocs de western i de fantasia. L'ambientació està molt bé: és allò que diu que és. Es nota que el rerafons està molt treballat i que, en el manual bàsic, ens ofereixen només pinzellades d'un univers que anirem veient en successius complements.
Ara bé, el sistema de joc és pèssim. Em sap greu ser tant contundent però la meva visió és aquesta. Veig una voluntat de reinventar la roda que no porta més que maldecaps i no porta enlloc. Per què no fer, com han fet altres productes nacionals com el FCX: First Contact, un joc amb un sistema obert i senzill com l'OpenD6? Una llàstima.
La opinió de'n Calapopa, que també hi era...
Segurament, seguiré comprant allò que treguin, no per la part de sistema sinó per l'ambientació i producció, que està molt ben cuidada.
Això si, a l'hora de jugar-hi penso ja en sistemes de joc alternatius. En breu faré una prova al 5è Tast de Rol...