divendres, 12 d’abril del 2013

Edad de Gel


L’EDAD DE GEL. EL FRED JA ÉS AQUÍ.

QUELCOM NO VA BÉ AL MÓN. I NO SÉ QUÈ ÉS.

Encara recordes les històries que t’explicava el teu avi a la vora del foc. En l’Edad daurada de llegenda les coses solien anar millor, evidentment: hi havia esperança y prou menjar per a tothom, hi havia una nació sota un déu i un sol que escalfava amb ganes la terra, i la gent podia aixecar els ulls i fitar més enllà de l’horitzó, més enllà del present immediat. Els nens naixien feliços i creixien sans.
Això és el que teníem abans de l’Edad de gel.
Fa uns 50 anys, ningú recorda com ni per què, potser mai ningú ho arribarà a saber, un profund mantell de gel i neu va cobrir tot el planeta –pel què tu saps i t’han dit mai ningú a vist un pam de terra sense glaç. Les ciutats van quedar cobertes pel gebre, el glaç n’esfondrava els edificis de formigó i el fred punyent malmetia els aparells electrònics; la terra glaçada dels camps no es podia cultivar, i la societat, sense menjar, va sucumbir al caos i al canibalisme; ciutats senceres obligades a fugir i dispersar-se, estranyes nits il·luminades amb aurores incandescents presagiaven mals pitjors, neu tenyida de sang i llàgrimes glaçades. I en els llocs més recondits, allà on ningú gosava anar, el caminants blancs caçaven els innocents.
Ara el món no és el que fou. Mira al teu voltant. És ben clar, no n’hi ha cap dubte, no ho és. Però tanca els ull i obra la ment. Quelcom no va bé. Hi ha alguna cosa que udola en els límits de la percepció, sempre present, curull d’odi i terror. D’això, de la turbulència psíquica mundial, no hi ha refugi on protegir-se.


PERILLS DE L’EDAT DE GEL
Els Caminants blancs
Criatures no-mortes dominades pel Fred. Eviten les zones amb “massa” calor com focs, assentaments, motors encesos, etc. Poden anar 1 o 2, o en grups petits.
3-armadura (0-armadura contra el foc). 0-mal. Immunes a la seducció. Sibarites (impuls: Alimentar-se d’éssers de sang calenta).
Moviments del MC pels Caminants blancs:
· Explosió de violència incontrolada per buscar aliment.
· Refugiar-se en un lloc fosc i fred.
· Realitzar un atac coordinat contra un objectiu.
· Atacar algú per l’esquena de forma sigil·losa.
· Segrestar a algú.


MOVIMENTS DE L’EDAT DE GEL.
Capa esquinçada no guarda de fred: Quan et vegis enfrontat al fred punyent de l’Edad de gel, tira+dur. Amb 10+ tens 3 punts, amb 7-9 tens 1 punt. Gasta aquests punts per evitar un dels següents efectes a un punt per efecte. Si falles el MC pot fer un moviment dur adequat o aplicar 1-4 efectes de la següent llista:
· Reps 1-mal (perforant) pel fred, hipotèrmia, etc.
· R
eps -1 fins que puguis tornar a entrar en calor.

· Una peça important del teu equipament (a criteri del MC) s’espatlla pel fred.
· Et veus obligat a buscar refugi. Mentre el busques actues sota pressió. Si el trobes marques experiència.
Quan dic “enfrontat al fred de l’Edad de gel” vull dir que sortís a l’exterior conill, o caiguis en un llac d’aigua glaçada, o passis la nit sense foc ni abric; coses extremes. La gent a l’Edad de gel està avesada al fred.
Quan “gastes recursos”, si no pots pagar 1-barata no pots escollir evitar aquest efecte.
Si “et veus obligat a buscar refugi” vol dir que no pots prosseguir el viatge o el que sigui que estiguessis fent, i has de trobar un lloc per arrecerar-te.
L’ànima del Fred: Quan un psíquic fa un dels seus moviments contra un Caminant blanc, tira+bizarro i en comptes del seu moviment normal resol la tirada com un “Obrir la teva ment”.

Ho porto al sarró: Quan vulguis comprobar si duus alguna cosa que necessites,  gasta 1-barata, y tira+astud. Amb 10+ ho portes al sarró. Amb 7-9 escull-ne un.
- És allò que busques, però està un pèl defectuós.
- No és allò que busques, però és quelcom semblant que potser et pot servir (-1 si ho fas servir per allò que volies y actues sota presió si és coherent).
- No és allò que busques, però potser un PJ o PNJ (p. ex Camesllargues) t’ho pugui canviar per allò que et cal.