divendres, 12 d’abril del 2013

[Edad de Gel] Primera sessió

Creem dos personatges:

Redd - motorista
Smith - geni

Smith

N'Smith té un taller (garatge, primeres matèries, trampes per intrusos) en un petit assentament (gasolinera, cafeteria i el seu taller) a Enforcall, una cruïlla entre dos assentaments més importants: Vilamunt i Vilavall.

El taller "Smith i fills" és un negoci familiar originalment regentat pel seu pare (Smith, Sr), que ara viu retirat a Vilavall, en dol per la seva esposa (Adelaida), orgullós del seu fill petit (Smith) i preocupat pel seu fill gran (Adrian), que trafica amb una droga anomenada "cristall".

N'Smith està enamorat de Jenny, la cambrera de la cafeteria d'Enforcall, però després d'una nit de sexe desastrosa  amb ella, i veien com ella va marxar un dia de paquet a la moto d'en Redd, ara pensa que ella no li fa ni cas.

Smith accedeix a la turbulència psíquica mundial a través del contacte amb les màquines i la percep com una una mena de limbe on habiten els esperits del morts. De fet, vol aconseguir entrar en contacte amb l'esperit de sa mare morta, muntant en el futur una antena psíquica al seu taller.

Redd

Redd és el cap dels Snow Skulls, d'una banda de salvatges motoristes que es dediquen al saqueig per sobreviure. És androgin i bisexual, i manté relacions amb els seu lloc tinent (Snake) i amb la germana d'aquest (Bilma), tot i que darrerament s'ha encapritxat amb un adolescent de 15 anys (Robin) que li fa d'esclau sexual; aquest al seu torn, no té més remei que aguantar els abusos d'en Redd per què busca la protecció de la banda.

En Redd va abandonar la seva familia i es va unir als Snow Skulls que ara lidera quan l'Snake, aleshores cap de la banda, matà al pare d'en Redd, el Reverend Bob. Ara el seu germà, el Pare Andrew, és qui porta l'esglèsia de Mitra -el Déu del Sol.

En Redd accedeix a la turbulència psíquica mundial "xutant-se" drogues que obté del Doctor Mateu de Vilavall.

Relacions PJ-PNJ-PJ

l'Smith fa de mecànic a en Redd que té una moto de neu tunejada.

En Redd subministra de material a l'Smith.

l'Smith està enamorat de la Jenny però creu que aquesta s'ho fa amb en Redd.

l'Adrian, germà de l'Smith, treballa per una banda rival d'en Redd; els Corbs Albins.

l'Smith té bones relacions amb el Dr. Mateu, per què li va muntar el quiròfan i és amic del seu pare (Smith Sr.), i aquest subministra drogues a la banda d'en Redd a canvi de "feinetes".

Joc en acció

[entre claudàtors els moviments utilitzats que recordo; en cursiva els del MC, subratllats els dels jugadors]

En Redd i la seva banda es dirigeixen al taller de l'Smith per instal·lar els nous dipòsits a les seves motos, quan veu una columna de fum que prové de l'Enforcall [presagiar quelcom dolent]; en Redd atura la banda buscant uns prismàtics per veure-ho millor [fotuts pispes] però només troben un objectiu de càmera que amb prou feines li permet diferenciar el fum negre com d'uns pneumàtics cremant.

Allà, la banda dels Corbs albins ha saquejat el taller de l'Smith [treu-los les seves coses], no sense rebre alguns ferits a causa de la trampa per intrusos que hi havia instal·lades. Entre els ferits hi ha el seu germà, l'Adrian. l'Smith es llença a salvar-lo intentant aturar l'hemorràgia [actuar sota pressió], tanmateix el taller es crema i dubte entre salvar el seu germà o apagar el foc [ofereix una oportunitat amb un cost]: tria salvar el seu germà; que li explica que la banda dels Corbs albins, liderats per Xoriguer, estan saquejant peces de recanvi per "el Col·leccionista" de Vilamunt [anuncia problemes fora d'escena]. El magatzem del taller crema.

Aleshores, arriba en Redd amb la seva banda. En veure que el magatzem de l'Smith es crema, alguns dels seus homes, incontroladament  (tenen Lligats: motos de gran qualitat i peces cares) es llencen a buscar peces per les motos abans que es facin malbé, sense fer cas de les advertències de l'Smith sobre les trampes per intrusos del taller [activa les desavantatge de llur coses]. En Redd intenta parar-los [mascle alfa] però només aconsegueix que no l'apallassin per negar-los el botí, quan li talla l'orella a Dumbo, un dels seus sequaços. Les trampes de napalm esclaten i un parell de sequaços de la banda, Hama i Divendres, moren a l'estil bonze [Fes mal].

Mentrestant l'Smith porta el seu germà a la cafeteria per que la Jenny se'n faci càrrec mentre marxa a recuperar les seves coses. Ella s'hi nega (1). Després d'una petita discussió, i que en Redd amenaci de matar el seu germà per ser un destorb, l'Smith promet a la Jenny que l'ajudarà a tenir més clients si li dóna un cop de mà [manipular]; ella hi accedeix. En Redd [lluca la situació]: és evident que l'amenaça prové del Col·leccionista.

L'Smith puja a la moto d'en Redd i tots marxen cap a Vilamunt seguint les roderes de la banda dels Corbs albins. L'Smith [obra la ment] per saber on es dirigeixen: veu uns esperits en forma de motoristes que els segueixen, i es converteixen en Corbs negres que volant en cercles formen una alta torre fosca. Quan, de sobte, les roderes es dispersen [anuncia problemes fora d'escena]. l'Smith no li dóna importància però en Redd sospita quelcom (2). Tanmateix continuen en direcció a Vilamunt i es veuen atrapats en una emboscada del Corbs albins (3) que els disparen sense oposició [Fes mal] (2-mal a la banda i als PJ); l'Smith rep 2-mal (sense armadura), en Redd rep 1-mal (1-armadura), la banda rep 1-mal.

En Redd enfronta els Snow Skull contra els Corbs albins (les dues bandes petites), atrapats en el foc creuat [prendre per la força], mentre l'Smith intenta buscar cobertura [actuar sota pressió]. Malauradament l'Smith no es mou prou ràpid per amagar-se: [fes mal] rep  3-mal (2-mal de les armes + 1-mal per foc creuat, sense armadura) i cau inconscient [moviment de mal]. Així mateix, en Redd i la seva banda també reben tota l'ira del dels Corbs albins [torna el moviment en la seva contra], amb 3-mal (2-mal armes, +1 foc creuat, +1 fer un gran mal, -1 armadura), ells reben 0-mal (2-mal arma, -1 armadura, -1 rebre poc mal), i es queden amb les motos dels Snow Skulls [quedar-se definitivament amb quelcom]. En Redd ara té por dels Corbs albins [moviment de mal].

En Redd i l'Smith tornen com poden a llepar-se les ferides, buscant l'ajuda del Doctor Mateu a Vilavall, i havent experimentat la duresa de l'Edat de Gel.

Al llarg de la sessió, utilitzant les característiques destacades tant en Redd (fred i dur) com l'Smith (bizarro i astut) marquen 5 experiències i guanyen un moviment nou:  +1 dur i "Intuicions profundes", respectivament.

Coses a millorar

(1) Aquí hauria d'haver ofert un [llucar persona].
(2) Aquí hauria d'haver ofert un [llucar situació].
(3) Greu error! aquí hauria hauria d'haver fet un [presagiar quelcom dolent] rebel·lant l'emboscada i deixant que reaccionessin a partir d'aquell moment i no cosir-los a trets unilateralment.

Conclusió

En general va anar prou bé i crec que poden sortir històries molt potents, algunes ja s'apunten. Un del jugadors va sortir encantat, portar un motorista amb banda inclosa el va enlluernar! Amb tot, el més gamist del grup, potser va quedar una mica descol·locat pel fet que el MC no tira mai, i pot fer mal directe (amb tot, crec que això va ser error meu) i després parlant-ne ja es va entendre i acceptar. Li donarem alguna altra oportunitat! Visca!