dijous, 20 de març del 2008

BW: crònica d'una lectura anunciada

Ja n'he parlat abans, estic llegint el Burning Wheel (BW) i la veritat és que m'agrada molt. No vull fer cap mena de review ni similar (aquí en trobareu un resum molt ben fet per en René) sinó explicar-vos una mica com veig el joc i fer-ne breus resums per si ens hi animem a jugar..... Temes que de moment hi he anat trobant:

- recupera la tensió clàssica entre el que sap el jugadors i el que sap el personatge. Un clàssic que s'havia anat abandonant i que Luke Crane (l'autor de BW) posa en tensió al posar sobre la taula de joc tota la informació sobre els personatges però que molts dels personatges no saben.... m'agrada!

- fa treballar molt als jugadors, els interpela, els anima a participar.... a més la creació de personatges dibuixa TOTALMENT què passarà a les partides. No més crear-te un PJ amb una habilitat/virtut/defecte o inclús element de background que no sortirà mai.... m'agrada!

- és un joc indie, però amb un sistema de regles molt complet i complexe. Només s'hi pot jugar si el grup en té ganes....

De moment només això, quan tingui una estoneta iniciaré la sèrie BW en breu, on traduiré resums i llistes que hi ha al final de cada capítol, per anar explicant el joc.... ho faré en castellà ja que hi ha diferent gent del fòrum oficial del Burning Wheel que estan interessats en col.laborar....

Seguim!

1 comentari:

Unknown ha dit...

¡Qué bueno que llegaron tus libros! Espero que tus jugadores disfruten tanto como tú las ideas del juego.