diumenge, 17 d’abril del 2022

Races de Mites de Cthulhu de Sandy Petersen per a 13th Age

Després de força temps sense dirigir em toca de nou i ho faré amb una campanya que em fa especial il·lusió: la Illa dels Gules de Los Mitos de Cthulhu de Sandy Petersen, una campanya de fantasia medieval amb Mites de Cthulhu incorporats!



Però com que les edicions estàndards de D&D sempre m'acaben atalabant a alts nivells (penso que el disseny d'aventures i campanyes d'alt nivell no ajuda als "DJ no-enciclopèdics" com jo) he decidit fer-la amb 13th Edat, un joc d20 que encaixa més amb alguns dels meus principis bàsics per dirigir: protagonisme total dels PJs, poca feina pel DJ i espais per deixar que la taula marqui el seu propi estil de joc...

Si voleu saber més, us recomano la ressenya de Rol Rapid:



Per jugar necessitàvem adaptar les races noves dels Mites. Com que el meu grup mai em decepcions, de sis jugadors que hi ha, tres han escollit races dels Mites, i he fet l'adaptació al sistema 13th Age. Que ja veureu és una coseta molt simple i directa.


Trets racials dels gats de la Terra dels Somnis:
+2 a DES o a SAV
Poder racial (a escollir):
  1. Reflexes felins: un cop per combat, abans que algú t'ataqui, pots incrementar la teva CA en +2.
  2. Una variació de Paso sombrío del pícar: Esquitllar-se: Un cop per combat. Com acció de moviment, abans de fer servir la teva acció normal d'aquest torn, si no estàs en combat, pots dur a terme el següent atac contra tots els teus enemics propers (l'objectiu serà el que tingui DM més elevada)
    • Atac: Carisma + nivell vs. DM
    • Èxit: Desapareixes. A l'inici del teu proper torn, tornes a aparèixer en qualsevol punt al que t'haguesiis pogut desplaçar movent-te durant el teu torn.
    • Falles: Sense efecte. No ho pots intentar fins el proper torn, però pots efectuar la teva acció normal aquest torn.
Trets racials dels guls dels Mites
+2 CON o INT
Poder racial: Festí psíquic: pots acumular fins a 3 punts addicionals de rerefons dels darrers cadàvers que has menjat.

Trets racials dels gnorri:
+2 COM o SAV
Poder racial: Distribució d'extremitats: 1 cop al dia pots absorbir o desplegar braços. Es tracta d'un procés lent i un xic molest que et costa 10 minuts de concentració. Sigui quina sigui la teva classe, pots optar a escollir en talent ATAC COS A COS DOBLE d'Explorador entre els teus talents de classe.
  • Dos braços: acumules més massa muscular als braços: +1 al mal cos a cos i a les tirades de rerefons basades en força dels braços.
  • Tres braços: Massa muscular repartida equitativament, no hi ha modificadors. Pots combinar una arma de dos mans amb una d'una mà o escut.
  • Quatre braços: Al forçar el teu organisme per obtenir el quart braç, perds 2 punts de CON, això implica que els PV màxims baixen proporcionalment. Pots fer servir fins a dos escuts.