dimecres, 14 de març de 2018

Màgia, un tema de poder per Venture City

Els teus poders tenen un origen sobrenatural, ja sigui per què ets una criatura màgica o per què has après els camins de la fetilleria.

Màgia bàsica: Els teus poders es manifesten en forma de conjurs i/o tenen una aura mística que es projecta de forma més o menys vehement, però que deixen un rastre d’energia preternatural residual que altres éssers màgics poden detectar. Tu mateix també ets capaç de detectar aquestes energies, de tal manera que la teva sensibilitat a la màgia et permet percebre si a la teva zona existeix o s’hi ha esdevingut recentment algun efecte màgic.

Millores
Dominar detectar màgia: La teva percepció màgica és notablement aguda o ets especialment sensible a la seva presència. Guanyes +2 a les tirades de Percepció per detectar la presència de màgia en una zona.
Destresa manual aguda: La pràctica de les “kates” per llençar conjurs t’ha exercitat la destresa manual i la coordinació mà-ull de tal manera que guanyes un +2 a Robar quan impliqui l’ús de les mans.
Tots els trucs del grimori: Més enllà dels teus poders màgics que domines a la perfecció, coneixes molts altres trucs i conjurs. Per invocar-los, has de crear un avantatge usant Lore contra una oposició Bona (+2). Si tens èxit, aconsegueixes un aspecte que reflexa el teu nou estat, com ara Tentacles ominosos de Thot. Només pots crear un aspecte d’aquest tipus alhora y desapareix al final de l’intercanvi quan deixes de concentrar-t’hi o si et rendeixes o et derroten. L’acte de concentració t’ocupa l’acció i et cal una tirada de Voluntat per no perdre-la si et fan mal (oposició igual al mal rebut) o d’alguna manera et destorben (oposició a discreció del DJ depenent del tipus de distracció).

Sinergies de poder comunes
Convocar criatura: ets capaç de convocar a un o diversos familiars, assistents màgics que ajuden als mags en llurs quefers màgics. Sovint són petits animals, dimonis o fins i tot criatures fantàstiques (pàgina 37).
Dany: Disposes d’una arma o objecte màgic que fa mal quan toca el teu oponent (pàgina 41).
Conjur màgic: Pràcticament qualsevol poder es pot convertir en una capacitat que tens gràcies a un conjur que has creat o d’un objecte màgic del que disposes. Podries alterar la realitat amb Il·lusió (pàgina 48), Volar amb una estora màgica (pàgina 69) o fer una Curació amb una imposició de mans (pàgina 39).

Desavantatges
• Els teus poders només funcionen si els invoques a través d’Intricats jocs de mans i sons.
• Has aconseguit poders màgics a canvi d’un Pacte amb un ésser sobrenatural que no es cansarà de recordar-t’ho i venir-lo cobrar reiteradament.
• Accedir a les arts arcanes també ha obert la porta a que siguis més Vulnerable a la màgia.

Efectes de mal colateral
Invocació de dimoni: Pots convocar a un dimoni dins la teva zona. El dimoni té Físic, Lluita/Disparar (a la teva elecció), Atletisme i Provocar a +4, disposa de 4 punts d'estrés (sense espai per conseqüencies), així com els aspectes de Criatura de l'Inframón i Aspecte demoníac. El dimoni és un PNJ que atacarà als objectius propers de forma aleatòria (incloent els teus aliats) creant la major destrucció possible, malgrat a tu no t'atacarà. Retorna a l'infern al final de l'escena.