diumenge, 29 de desembre del 2013

Karameikos

Karameikos...


... sempre ha estat una expressió que m'ha acompanyat. No sabia ni d'on em venia i ara, que estic preparant un petit sandbox de fantasia medieval vaig decidir posar-hi aquest nom.
Quina va ser la meva sorpresa quan googlejant vaig trobar aquesta imatge:






Ara ja sé d'on venia!! Aquest és un mòdul poc famós, menys conegut i antic (1987), molt antic. Recordo haver-lo vist en botigues fa molts i molts anys.... de fet crec que és el primer sandbox escrit i pensat com a tal (si és que la expressió existia quan va ser escrit).

I aquest és el meu melting-pot: un barrig-barreig de tots els manuals de fantasia medieval que m’agraden, posats sobre un mapa fet a mà i disponible per a aquelles aventures que es vulguin dur a terme. En ell hi ha ciutats plenes de trames com Freeport, enormes cataus a explorar com l’Abisme de la Gola de la Serp o enclavaments que es remunten als meus orígens com a rolero com les Coves del Caos….






Es tracta d’un setting amb tots els components elementals i alguna sorpresa. Un ducat, colònia al continent de l’Imperi Lunar, decadent i enorme que hi ha mar enllà. Els colons lunars han de conviure amb els bàrbars orlanthis de les muntanyes, els nòmades del desert que hi ha més enllà de la Fortalesa de la Frontera (darrer reducte de civilització), nans, elfs i criatures de la foscor (orcs, trolls i ogres).

De moment estic pensant en jugar-hi amb Torchbearer, però no descarto revisitar-ho amb Fate o ves a saber amb què….


CIUTATS I VILES IMPORTANTS AL MEU DUCAT DE KARAMEIKOS:
Nothúniel (bosc èlfic): gran bosc que limita amb les Muntanyes dels Gegants i l'Abisme de la Gola de la Serp.
Catau Aventurer (vila remota): llogarret a mig camí entre Nothúniel i les terres dels trolls i dels orcs, darrer enclavament abans d'arribar a l'Abisme de la Gola de la Serp.
Vila Dolça (vila remota): llogarret bàsicament halfling, molt proper al Pantà del Rei Llangardaix
Freeport (enforcall concorregut): port pirata amb esperit lliure
Sephirim (enforcall concorregut): port més proper a la capital Nova Luxor.
Nova Luxor (metrópolis): capital del regne.
Torre de la Fe (bastió religiós): situada enmig de pantans és un centre de peregrinació i entrenament de clergues i paladins.
La Ciutat del Llac (enforcall concorregut): ciutat comercial a mig camí de la fortalesa nana de Karak-Azgal, domina el trànsit fluvial.
Fortalesa de la Frontera (bastió religiós): tot i que no tant religiós com la Torre de la Fe, és el darrer punt de civilització abans de les Terres No-Descobertes. Molt proper a les infames Coves del Caos.
Karak-Azgal (fortalesa nana): fortalesa nana situada sobre les restes d'una megaciutat subterrània nana, ara ocupada per les bèsties del caos.
Porta Morta (vila remota): ciutat de brivalls i buscavides que hi ha just abans de Karak-Azgal.
Terres Bàrbares (vila remota): llogarret que els bàrbars de les muntanyes fan servir com a punt d'encontre amb la civilització.
La Torre Negra (torre de mag): apartada acadèmia de mags de reputació dubtosa. Manté el monopoli de l'ensenyament organitzat de la màgia desde la caiguda de Calebais.

RELIGIÓ AL DUCAT DE KARAMEIKOS:
Karameikos és un ducat eminentment humà. I entre els humans destaquen tres orígens culturals ben diversos. Aquests orígens influeixen en la manera de pensar, de viure i sobretot d’entendre l’Univers.  Aquesta darrera part es visibilitza en els déus i deeses que adoren els diferents habitants de Karameikos.
Nans i elfs adoren els seus propis panteons.
Orcs, trolls, ogres adoren el panteó Troll, presidit per Kyger Litor.
Humans i halflings tenen diferents creences depenent dels seus orígens:
Els bàrbars de les muntanyes adorent el panteó orlanthi )amb Orlanth al capdavant).
Els habitants del desert que hi ha més enllà de la Fortalesa de la Frontera adoren el panteó solar, presidit per Yelm, el Pare Sol.
I els civilitzats provinents de l’Imperi que hi ha mar enllà adoren el panteó de la Lluna Roja.
A tot arreu els vils déus del Caos intenten escampar la putrefacció, corrupció i maldat entre la vida civilitzada...

Tot personatge jugador ha de tenir definit el seu panteó de referència. A més si es considera creient pot triar a quins déus rendeix pleitesía amb més asiduïtat. Els clergues quan arriben a nivell 2 han d'escollir quin déu dediquen la seva vida. Cada divinitat accepta clergues i iniciats d'uns aliniaments concrets. El ciutadà mig invoca, prega i fa sacrificis a la divinitat pertinent segons el tema. I si, són les divinitats de Glorantha!


El ducat de Karameikos ens espera!



4 comentaris:

Tomàs ha dit...

Ei! Fa molt bona pinta. Jo vull jugar a Karameikos.

Menécrates ha dit...

Molt bé Tomàs!

En breu començarem una campanya de Torchbearer, un joc indie però potser t'agrada... Un homentage al d&d de tota la vida... Pregunta a en Mateu i ell t'explicarà.

Ja t'aviso!

Xavier ha dit...

Deu ni dó la barreja!!! Des d'Ars Magica fins a Conan passat per freeport, warhammer i ambientacions del senyor dels anells! xD El resultat és interessant.

Una descripció una mica més detallada de les localitzacions igual seria interessant, ja que no se sap si Nova Luxor es diu així perquè si o l'Imperi Lunar de fet és egipci en aparença! :)

Torchbearer és indie? Pel que m'ha semblat llegir sobre el tema jo hagues dit que més aviat no, que és més aviat mainstream trenca-cames, pero ni idea.

Salut,
Xavi

Menécrates ha dit...

Bones Xavi!

Moltes gràcies pel teu comentari.

El Torchbearer és un joc indie sobre exploració de cataus i masmorres. En breu publico una ressenya aquí mateix...

Per cert que les referències a Conan i Senyor dels Anells no les he posat conscientment.... les que no has "detectat" són les de Glorantha! ;-)