dimarts, 24 de setembre del 2013

La Companyia de la Rata Roja entra en acció!


Ara feia temps que no escribia al blog, la feina, la família... I sobretot que no tenia res interessant a explicar.


Avui, però, ja he trobat un motiu: hem jugat al Torchbearer (TB a partir d'ara). TB és el darrer joc que ha sortit dels quarters generals de Burning Wheel. Sota la direcció de Thor Olavsud i amb la "edició" de Luke Crane se'ns presenta el TB com una carta d'amor al D&D més clàssic. Es tracta d'una evolució, millora o hack del Mouseguard, enfocant-lo per ser un joc d'exploració de masmorres i cataus, amb un important element de gestió de recursos. 

No vull fer una ressenya del joc sinó explicar com han anat les tres primeres sessions que hem jugat. Les tres sessions van ser molt diferents en quan a nombre de jugadors i hores jugades, però ens van servir per tastar tots els elements del joc. Els autors del joc comenten que, com quasi tots els jocs de la factoria BW, necessites unes 10 sessions per veure i viure tota la dimensió del sistema; però amb les ts sessions que vam jugar vam fer vàries fases d'aventura, un parell de fases de campament i una fase de ciutat. No crec que poguem dir que hem vist tots els elements del joc, però si que hi hem passat per sobre.


Vam jugar sis jugadors i jo fent de DJ. Dels sis jugadors 4 havien provat els altres jocs de Luke Crane (Mouse Guard i, sobretot, Burning Wheel), pels altres dos era la primera vegada que s'acostaven a aquests sistemes i ho van viure prou bé (sempre costa més la redacció de Creences, Fites i Instints).

La primera sessió vam ser dos jugadors i el dj, vam jugar unes 3 hores i la sessió va incloure la creació dels personatges: Loth-Maul l'elf i Pitpelut el halfling.

La segona sessió va ser amb cinc jugadors (els dos de la primera sessió i tres més). Els tres jugadors nous es van voler fer personatge i això es va allargar força. Es van incorporar al grup en Poc l'Heroi el clergue, Aurathar el mag i Pentel el nan. Vam poder jugar una o dues escenes.

La tercera sessió va ser la més profitosa, vam ser quatre jugadors (Poc, Pitpelut, Aurathar i Cymturk el guerrer, nova incorporació). Va ser una de les sessions més llargues que he fet darrerament, unes 5 hores i pico...

En propers posts us explicarem més detalls!