dijous, 20 de gener del 2011

sobre la mort del rol...

L'afició als jocs de rol és, com tots els fandom, una raça peculiar.

A més, des de l'aparició d'internet a les nostres vides, els que juguem a rol ens hem anat trobant, coneixent, connectant.... i això ha permès crear una opinió col·lectiva sobre el que s'anomena "l'estat de l'afició", referint-se a la situació dels jocs de rol com a hobby comparant-lo amb altres hobbys (wargames, jocs de taula i jocs d'ordinador) i analitzant el comportament de jugadors, grups, associacions i indústria.

Poc a poc he anat veient com certs individus anaven prenent el rol de "creadors d'opinió", gurús de l'afició i anaven llançant des de les seves plataformes (webs, blogs i similars) discursos catastrofistes, alarmistes i preocupants.

Aquest any, però, un grup de jugadors de la vella escola han creat el seu propi retroclon i n'han vengut tantes caixes com han tingut. De fet estan plantejant-se fer una 3era impressió. Estic parlant dels cracs de La Marca del Este.

I avui llegeixo amb gust un article de'n Carlos molt potent i crec que val la pena que el pengi aquí, per fer-ne més difusió. Comparteixo i recolzo la seva opinió. Aquí el teniu.

EL ROL ÉS INDESTRUCTIBLE!