dimarts, 16 de febrer del 2010

de gnoms a ratolins i viceversa....

Una de les meravelles de la ment humana i del que anomenen pensament lateral, és la doble capacitat d'arribar a una conclusió, a una idea, a una connexió. La primera és la racional, l'analítica, la que segueix els camins fets fins ara per arribar a solucions similars. La segona és el que Edward de Bono anomena pensament lateral: la capacitat de seguir extranys camins, rares dreceres que ens fan arribar a llocs on havíem arribat des del racional o a nous llocs, sortides sorprenents o portes inesperades.

Només faig aquesta reflexió per explicar una connexió que m'ha vingut avui.

Fa mesos que juguem a Burning Wheel, però tot i que la campanya està anant de fàbula veig que els jugadors no tenen un interès excessiu per provar els subsistemes (Duel d'Enginys, Lluita! i Abast i cobertura). El joc ens dóna molt bons resultats, però sense aplicar gaire els subsistemes: més aviat sembla que els evitem... sigui fundat o no és que vaig pensar en rellegir bé el Mouse Guard per què és una versió més senzilla del BW i podria estar bé provar-lo però l'ambientació no m'acabava d'enganxar, no la veia pel nostre grup....



Fins avui.

El petit de casa està fent un treball de classe sobre criatures fantàstiques. I ens han demanat a les famílies que recollim material (dibuixos, llibres pel.lícules...). Evidentment a casa hi ha molt material del tema, però la meva dona ha passat per la biblioteca del barri a veure si trobava més material. I n'ha trobat!


El fantàstic, i descatalogat, Llibre dels Gnoms! Rellegint-lo, explicant-lo de cop he connectat: l'ambientació de Mouse Guard encaixava. Neixia una idea.

3 comentaris:

CalaPopa ha dit...

Gnoms... hum, jo aposto més per uns barrufets. M'agafo el rondinaire!

Menécrates ha dit...

Jajajajajaja

La idea no és fer gnoms! Sinó que el llibre ha donat sentit a una ambientació tant "quotidiana" com la de Mouse Guard (on hi ha , per exemple, l'habilitat de Criar Abelles....)!!!

Quim ha dit...

I si fem fades en general? :P