dilluns, 4 de gener del 2010

Xoc de civilitzacions


Potser ja sabeu que estic participant en el Curs d'Escriptura Rolera de'n Pedro J Ramos.

Entro ara de ple en la redacció del text i necessito fer una petita pluja d'idees amb vosaltres, estimats lectors.... :-)

El meu hack del sistema INFECTION es dirà XOC DE CIVILITZACIONS. Voldrà reproduir què passa a nivell macro quan dues civilitzacions/espècies/races/cultures es troben. El sistema d'INFECTION contempla tres fases diferents d'aquest encontre: Infilitració (primers contactes i coneixement mutu) - Usurpació (presa de control dels llocs de poder, punts estratègics, sistemes econòmics....) - Invasió (atac militar).


Tot el sistema de joc d'INFECTION es basa en un altre subsistema del joc: el WORLD BURNER on el grup dissenya com és el món. Durant aquest disseny es van donant punts a cadascuna de les dues faccions oposades per a cada una de les tres fases. Aquests punts es donen a partir de l'influència/valor que pot tenir cada un dels aspectes (atmosfera, topografia, economia, nivell tecnològic, forces militars, forma de govern....). Per a XOC DE CIVILITZACIONS em cal modificar alguns dels apartats del WORLD BURNER i afegir-ne algun.


La pregunta és la següent:

En un setting de ciència ficció, quins elements poden ser condicionants en l'encontre de dues civilitzacions?

Factors ambientals del planeta, regulacions i formes de la economia, forma de govern, nivell tecnològic.... forma fisiològica de cada una de les espècies/civilitzacions, idiomes i formes idiomàtiques, elements culturals extremadament diferents (a l'estil Avatar)...


Alguna idea més?

2 comentaris:

Quim ha dit...

- Sistema moral i psicologia de les espècies (són predominantment paranoides? velicistes? pacifistes?)
- Capacitat de subterfugi de l'espècie invasora (o bé capacitat de passar desapercebut).
- Sistema d'infiltració: no és el mateix una espora que controla ments que un Splugorth que fa esclaus per la força, o que una espècie que envia un codi per construir un robot que controlarà a distància.

Miquel ha dit...

Un element condicionant és la possibilitat de que el contacte no fos el primer, sinó un "redescobriment" entre espècies (estil FS, com la troballa d'un món perdut fa molt de temps). Es poden donar situacions ben interessants, amb restes de la pròpia civilització dels invasors, o un ventall de predisposicions dels natius de cap als invasors des de l'adoració a l'odi ferotge.