divendres, 25 de setembre de 2009

GEL ARDENT - primera sessió de joc


Torna a girar la roda! Per fi!

Després de 3 sessions de creació de personatges i de dues setmanes sense partida: AHIR VAM JUGAR!

Vam començar la sessió ultimant les Creences del grup, polint el mapa de relacions després de la marxa (espero que provisional) de l'Isbetrix del grup.

El grup ara el formen el Príncep Estimat (Eudald) candidat al càrrec del Guardià de Terra Glaçada (com l'emperador del setting). Aquest príncep haurà de viatjar per les 8 ciutats-estat de Terra Glaçada per aconseguir que el Conseller de cada ciutat el voti quan s'hagi d'escollir en nou Guardià. L'acompanyen varis nobles (la resta del grup). El Bisbe Gaufred (Albert), membre de l'ordre religiosa militar La Guàrdia de la Mà Guiada, gran espadatxí. Berenguer de Passamans, (Quim) capità d'un barco de gel i intrèpid comerciant. Dersu (Mateu), noble bastard de passat fosc que ha estat anys meditant a la tundra.

Un cop redefinits les Creences i els Instints i llegits en veu alta, vam donar el tret de sortida.
El Príncep, amb el cadàver del Guardià encara calent, agafa als principals protagonistes de la campanya i fa un discurs. Un discurs que entronca directament amb una Creença del personatge i dóna cohesió al grup.... impressionant. Punt de Persona assignat directament!

El Burning Wheel és un joc molt potent però també és cert que arrenca lent, com una locomotora de vapor. Després de molts dies de no jugar-hi les consultes al manual i dubtes enlentien una mica el joc...

Però l'acció seguia avançant. S'acosta el sopar de totes les famílies nobles de la Ciutat dels Mapes per decidir el candidat i en Dersu descobreix que l'Edmund Muntdestrelles vol presentar-se, ia ixò que no té ni 25 anys! Evidentment el grup intentarà fer que arribi en males condicions al moment decisiu....

Mentre (amb una exitosa tirada de Cercles, la mecànica que més agrada al grup) el Bisbe fa que, quina casualitat, a la ciutat hi ha el Gran Guia Galderic (l'equivalent al Papa de l'Església del setting!). El Bisbe Gaufred aconsegueix seure al seu costat al sopar de la noblesa i, quina gosadia la seva, estableixen un duel de Suasió (l'habilitat de Persuasió religiosa) per saber quin paper públic es donarà al Bisbe en aquesta situació històrica.

Arriba l'hora del sopar: el Bisbe conversa amb el Gran Guia; el capità Berenguer s'afegeix als sorollosos mariners del gel; en Dersu es camufla entre el servei per enverinar a Lord Edmund i el Príncep seu a punt per un dels moments més importants de la seva vida...

I arriba el moment en què els candidats s'han de postular. El Príncep i Edmund s'avancen i tothom a la taula va veure clar que calia un Duel d'Enginys!

El Príncep estimat en va tenir prou amb 3 volees per despatxar al seu contrincant, tot i que va treure 0 èxits a la hora de construir el seu argument! El Duel ens va servir de mostra. El Príncep va ser nomenat candidat.

Vam repartir Artha i vam marcar les línies de l'argument de la propera sessió.

COSES QUE EM VAN AGRADAR:
  • la capacitat de construir setting entre tots. Per exemple: tècniques d'embalsamar amb gel, la introducció de la poligàmia i la poliàndria....
  • el fet de formar part de la creació del setting fa que els jugadors s'hi impliquin d'una manera especial
  • el meta-joc del Duel d'Enginys va ser interessant.

COSES QUE NO EM VAN AGRADAR:
  • he de canviar el xip sobre la introducció de personatges no-jugadors. No vull refiar-me dels que he trobat a la web, em sembla que optaré per anar improvitzant les seves característiques, habilitats, creences... a veure si em dóna millor resultat.
  • la curva d'aprenentatge és dura.
pd: la descripció inicial del setting la trobareu aquí.
EDITO: en Mateu ha penjat el seu haiku de la sessió AQUÍ.

1 comentari:

Quim ha dit...

Pensant-hi, potser en Gaufred hauria de guanyar 1 punt de Persona: va ajudar a l'Edmund per seguir fidel a una de les seves creences (o instints ara no ho recordo) tot fent que el Príncep pugui recel·lar d'ell en donar suport a un contrari. No? Què en penseu?