dimecres, 19 de setembre del 2007

Creació Col.lectiva: ampliació dels punts de vista

Des de ja fa un temps el grup amb el que jugo cada setmana vam iniciar una manera de jugar que crec interessant. Més que una nova manera de jugar era la manera de plantejar les campanyes i aventures a fer.

La idea que em sembla ens va impulsar cap a aquest canvi és els molts anys de jugar i dirigir i, per tant, una certa pèrdua de capacitat de sorpresa (per cert imprescindible) del màster cap al jugador.

La idea és: el grup crea als personatges conjuntament. És a dir, abans de pensar el concepte/idea que defineix el nostre personatge pensem quin concepte/idea defineix el nostre grup de personatges. Així eliminem aquell típic reguitzell d'excuses certament inverosímils per justificar que el grup inici junt les aventures i, encara més important, es mantingui unit.

Així hem tingut grups que han estat germans (els infames gnoms Tornapunti), habitants d'un mateix llogarret, grups de caçadors de tresors, tripulacions pirates i ara ja veieu que estem treballant en una tripulació de nau espaial.... recomanable!

3 comentaris:

Quim ha dit...

Efectivament aquesta manera de crear personatges és excel·lent!

No només permet tenir un grup cohesionat, sinó que és molt més senzill pel DJ "posar" els PJ dins la campanya. Aquí hi ha una discussió força interessant sobre aquest tema:

http://www.treasuretables.org/2005/08/collaborative-pc-creation

Philodox ha dit...

Per exemple, d'acord amb la idea general que tenim, jo seria un pilot que ...

... s'apunta a on sigui per a descobrir planetes nous.
... és un ex-contrabandista que fuig de la llei i d'un senyor del crim.
... és un supervivent d'una batalla contra l'Imperi.
... ha perdut la família i volta per a buscar-la.
... havia estat oficial estel·lar, però el van acusar injustament d'un crim i es veu obligat a fugir.

No ho sé, m'ho he de pensar. I rellegir-me l'ambientació també hi podria ajudar!

Iván ha dit...

Jo tinc alguns dubtes sobre el món: a La Terra aquesta del futur, encara hi han els mateixos paisos? Dominen els mateixos o ha canviat l'equilibri de poders? Els planetes colonitzats -o son independents?- ténen identitat nacional própia o depén del lloc d'origen dels colons? Hi ha més gent de la Terra o de fora?
És per anar-me fent una idea...