diumenge, 14 d’octubre del 2012

Qualitat feta aquí mateix!

Quasi sense voler-ho m'he trobat que en els darrers 6 mesos han sorgit diferents iniciatives en el món roler espanyol que m'han convençut a comprar nous jocs.

Val a dir que si ho he fet ha sigut a partir de dos grans motius:
  1. la opció de comprar directament el pdf a un preu més que raonable. Pagar de 4 a 8 euros per un llibre en pdf em sembla una oferta inmillorable. Una manera de fer difusió del material que un produeix i una competència directa a productes extrangers (on els pdf són MOLT més cars)
  2. Els jocs tenien una relació qualitat - preu indubtablement bona. No estic parlant de comprar un pdf per quedar bé o per fer-me el solidari. Estic parlant de productes ben acabats i amb possibilitats de jugar-los algun dia.
Els jocs que m'he comprat són:


Arcana Mundi
Un joc ambientat a la Roma imperial. M'he comprat el manual bàsic, el Libro de la Oscuridad i el Libro de la Penumbra. Un joc molt ben editat, amb dibuixos de bona qualitat. El vaig comprar amb l'interès de tenir una bona ambientació en l'època romana i no descarto fer-lo servir.



Heroes
Es tracta de la primera traducció complerta del FATE a l'espanyol. Un sistema que m'interessa molt en una ambientació/implementació molt senzilla però efectiva.



Aventuras en la Marca del Este
No cal dir res que no sapigueu sobre aquest clàssic contemporani del rol espanyol. Un retroclon fantàstic amb un nivell gràfic espectacular. Dubto que hi jugui mai, però fa goig veure que des d'un grup d'aficionats es pot arribar a treure un producte de primera línea.



La Mirada del Centinela
Un joc amb una maquetació i apartat gràfic ESPECTACULAR. HA trigat molt en sortir, però ja el tenim aquí. Superherois sense gaire pirotecnia (més Batman que X-Men) amb un sistema de joc molt interessant basat en el FATE. Una altra bona adquisició.



La Puerta de Ishtar
I per últim, però no menys important La Puerta de Ishtar, un enrome projecte que té molts elements interessants: és l'èxit més gran de crowdfunding en el panorama roler espanyol, fa una proposta temàtica molt novedosa i interessant i incorpora molts elements mecànics de jocs independents a una base més tradicional.