Pàgines

dimarts, 16 de febrer del 2010

de gnoms a ratolins i viceversa....

Una de les meravelles de la ment humana i del que anomenen pensament lateral, és la doble capacitat d'arribar a una conclusió, a una idea, a una connexió. La primera és la racional, l'analítica, la que segueix els camins fets fins ara per arribar a solucions similars. La segona és el que Edward de Bono anomena pensament lateral: la capacitat de seguir extranys camins, rares dreceres que ens fan arribar a llocs on havíem arribat des del racional o a nous llocs, sortides sorprenents o portes inesperades.

Només faig aquesta reflexió per explicar una connexió que m'ha vingut avui.

Fa mesos que juguem a Burning Wheel, però tot i que la campanya està anant de fàbula veig que els jugadors no tenen un interès excessiu per provar els subsistemes (Duel d'Enginys, Lluita! i Abast i cobertura). El joc ens dóna molt bons resultats, però sense aplicar gaire els subsistemes: més aviat sembla que els evitem... sigui fundat o no és que vaig pensar en rellegir bé el Mouse Guard per què és una versió més senzilla del BW i podria estar bé provar-lo però l'ambientació no m'acabava d'enganxar, no la veia pel nostre grup....



Fins avui.

El petit de casa està fent un treball de classe sobre criatures fantàstiques. I ens han demanat a les famílies que recollim material (dibuixos, llibres pel.lícules...). Evidentment a casa hi ha molt material del tema, però la meva dona ha passat per la biblioteca del barri a veure si trobava més material. I n'ha trobat!


El fantàstic, i descatalogat, Llibre dels Gnoms! Rellegint-lo, explicant-lo de cop he connectat: l'ambientació de Mouse Guard encaixava. Neixia una idea.

3 comentaris:

  1. Gnoms... hum, jo aposto més per uns barrufets. M'agafo el rondinaire!

    ResponElimina
  2. Jajajajajaja

    La idea no és fer gnoms! Sinó que el llibre ha donat sentit a una ambientació tant "quotidiana" com la de Mouse Guard (on hi ha , per exemple, l'habilitat de Criar Abelles....)!!!

    ResponElimina